Ristaffel med karrysovs, kylling og alverdens frugt og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 spskkarry
  • 400 gramkyllingfilet
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 cmingefær
  • 1 stkæble
  • 1 spskmaizena
  • 100 grampeanuts
  • 100 gramtørrede abrikoser*
  • 1 stkæble
  • 1 stkbanan
  • 50 gramkokosmel
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ristaffel er en måske lidt glemt klassiker fra 80erne - men den er et sikkert hit til både hverdag og (børne)fest. Udover at det smager virkelig godt, så er det også smadderhyggeligt at samle sin egen ret ved bordet. Så tag ungerne med i køkkenet - de elsker at hjælp med at hakke og snitte. Vi koger dobbeltportion af ris, så der er til hurtig rissalat dagen derpå.

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Husk at koge dobbelt portion, så har du til lækker rissalat i morgen.

2. Skær løget i tern og steg dem sammen med karryen i lidt olivenolie. Skær kyllingen i mundrette bidder og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Lad kyllingen stege sammen med løg og karry og tilsæt madlavningsfløde, når kyllingen har taget lidt farve.

3. Skræl ingefær og æble, riv begge dele på den fine side af et rivejern og tilsæt det til sovsen. Jævn sovsen med lidt Maizena rørt ud i vand og smag til med salt og peber.

4. Skær tilbehøret i tern og stykker efter smag og stil det hele på bordet i små skåle sammen med kylling og ris. Så kan alle sammensætte deres yndlingstallerken.

5. Velbekomme!

Tip

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan bruge som topping til ristaffel. Brug f.eks. ærter, syltet frugt, forårsløg, rosiner mm. Bemærk, at ris skal køles hurtigt ned, når de skal gemmes til dagen efter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre