Falafler med rodfrugter i tomatsauce. Hertil couscous og mandler.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 350 gramNaturli falafelfars
  • 200 gramcouscous
  • 4 dlkogende vand
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkpersillerod
  • 2 stkpastinak
  • 60 gramtørrede abrikoser*
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.25 spskspidskommen
  • 100 grammandler*
  • 1 pottepersille
  •  stødt kanel
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre falafler serveret med couscous og toppet med en krydret tomatsauce med rodfrugter, ristede mandler, abrikoser og persille. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Form små falafler med en ske dyppet i vand og steg falaflerne på en pande med rigeligt olie.

2. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække indtil serveringen.

3. Skræl løg, hvidløg og rodfrugter. Skær begge dele i mindre tern. Skær abrikoserne i mindre stykker. Steg det hele i en gryde med olivenolie.

4. Når løgsmagen er væk, tilsætter du hakkede tomater, smuldret bouillon, spidskommen og en knivspids kanelpulver efter smag. Lad det simre og smag til med salt og peber - måske lidt mere kanel eller spidskommen.

5. Rist mandlerne på en tør pande til de er lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken og hak dem groft. Hak persillen fint. Anret begge dele i små skåle.

6. Server falaflerne med couscous og krydret rodfrugtsauce og top med persille og hakkede mandler.

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle rodfrugterne. De kan også hakke persille og mandler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre