Farsbrød med bacon, kartofler, appelsinsalat - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 3 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 150 grambacon i skiver
  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkappelsin
  • 3 stkforårsløg
  • 125 gramfriske spinatblade
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1.25 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Farsbrød med bacon, kartofler, appelsinsalat - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Farsbrød smager super godt, og kombinationen af kylling og bacon giver en fantastisk sauce. Serveret med kartofler og appelsinsalat. Opskriften er til to dage så gem det ene farsbrød til varmemad eller til sandwich i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 3 spskhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 150 grambacon i skiver
  • 650 gramsmå kartofler
  • 4 stkappelsin
  • 3 stkforårsløg
  • 125 gramfriske spinatblade
  • 150 gramfærdig olivensalat
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1.25 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Giv løg, hvidløg, æg og mælk en snurretur i minihakker eller foodprocessor.

3. Rør løgblandingen sammen med kylling, oregano, hvedemel, salt og peber. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Steg evt. en lille prøvedelle på en pande for at smage til.

4. Smør et ovnfast fad med lidt olie og form to mindre aflange farsbrød af farsen direkte i fadet - så skal de ikke stege så længe.

5. Beklæd farsen med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende bacon ind under kødet. Hæld lidt vand i bunden af fadet og giv farsbrødet ca. 30 minutter, til baconen er gylden og farsen gennemstegt.

6. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre.

7. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Skyl forårsløg og skær dem i ringe. Bland appelsinerne med skyllet spinat eller anden salat, forårsløg, olivensalat og dressing efter eget valg.

8. Hæld væden fra fadet op i en gryde igennem en si. Bring det i kog og tilsæt smuldret hønsebouillon, fløde og vand. Smag til med salt og peber. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt majsstivelse rørt ud i en kop.

9. Server det ene farsbrød sammen med kartofler, sauce og appelsinsalat. Gem det andet farsbrød til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle appelsiner og skære dem i skiver. De kan også blande salaten sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre