Farsbrød med kartoffeltern, vintersalat og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  • 60 gramhavregryn
  • 650 gramkartofler
  • 4 spskolivenolie
  • 2 spsksød sennep
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 100 gramgranatæblekerner
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Farsbrød med kartoffeltern, vintersalat og brun sovs

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Farsbrød smager super godt! Her har vi lavet en version med timian og hvidløg og serveret farsbrødet med kartoffeltern og en færdigsnittet vinterkålsalat vendt med sennepsdressing og granatæblekerner. Tryk på kokkehuen hvis du vil lave salaten selv. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  • 60 gramhavregryn
  • 650 gramkartofler
  • 4 spskolivenolie
  • 2 spsksød sennep
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 100 gramgranatæblekerner
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket kød, løg, hvidløg, æg, mælk, timian, havregryn, salt og peber sammen.

3. Form et aflangt farsbrød af farsen i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 15 min.

4. Skyl og skrub kartoflerne, skær dem i små tern og vend dem med olivenolie, salt og peber. Fordel kartoffelternene rundt om farsbrødet, skru ovnen over på varmluft med grill og bag det hele i yderligere 15 min.

5. Rør olivenolie, sød sennep, salt og peber sammen.

6. Vend vintersalaten sammen med dressing og granatæblekerner.

7. Hæld cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør.

8. Server farsbrødet med kartoffeltern, kålsalat og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn: Lad dine børn skylle og skrubbe kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.