Farsbrød med seranoskinke, kartofler og gulerodssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Farsbrød smager super godt! Her har vi erstattet baconen med fedtfattig serranoskinke og serveret farsbrødet med stegte kartofler, hvidløgsmayo og gulerodssalat som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Pil løget og blend det helt fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med en lille smule af mælken.

3. Bland en fars af kødet, løg, mælk, salt, æg, havregryn og en smule peber. Steg evt. en lille prøvedelle på panden og smag til efterfølgende.

4. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og form et aflangt farsbrød af farsen i fadet. Beklæd farsen med serranoskinke, så det dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde den overskydende skinke ind under kødet. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter, til kødet er gennemstegt.

5. Skrub eller skræl kartoflerne og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie og salt og peber og bag dem i ovnen sammen med farsbrødet.

6. Rist imens solsikkekerner på en tør pande og køl dem af på en tallerken. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Skyl æblerne og skær dem i tern. Bland det hele sammen, dryp med lidt citronsaft og drys solsikkekerner på toppen.

7. Server farsbrødet med stegte kartofler, gulerodssalat og hvidløgsmayo eller anden dressing som dip.

8. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at beklæde farsen med serranoskinke. De kan også skære æblerne i skiver med en børnevenlig kniv.

 
Sikker køkkenkniv til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre