Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
10 min
Ventetid
15 min
Figenpålæg er en klassiker i ungernes madpakke, og det er slet ikke svært at lave selv. Prøv vores nemme opskrift, der bare smager mega godt!
Portioner
Ingredienser
- 100 gramtørrede abrikoser
- 100 gramtørrede figner
- 75 gramrosiner
- 1/2 spskakaciehonning
- 1/2 spskbrun farin
- 50 grammandler
- salt
Fremgangsmåde
1
Skær stilkene af fignerne og læg dem i en skål sammen med abrikoser og rosiner. Overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 15 min. Det gør frugterne tilpas bløde til, at de kan blendes. Hæld vandet fra i en kop, men gem det, da det skal bruges til at justere konsistensen.2
Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller en minihakker og blend på livet løs, til konsistensen er blød og lækker. Tilsæt lidt af vandet, indtil konsistensen er nogenlunde ligesom Nutella.3
Hæld figenpålægget på et glas, der er skoldet i kogende vand. Brug figenpålægget som pålæg i madpakkerne - eller på et stykke knækbrød om eftermiddagen efter en lang dag i skole eller institution.4
Opbevar figenpålægget i køleskabet i en uges tid - hvis det da holder så længe!5
Velbekomme :o)Tip
Ønsker du figenpålæg uden tilsat sukker, undlader du blot akaciehonningen og den brune farin. Det smager stadig mega godt - vi lover :o)