Figenpålæg med nødder

Ingredienser

( 1 portion )

Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Figenpålæg med nødder

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Figenpålæg er en klassiker i ungernes madpakke, og det er slet ikke svært at lave selv. Prøv vores nemme opskrift, der bare smager mega godt!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Skær stilkene af fignerne og læg dem i en skål sammen med abrikoser og rosiner. Overhæld dem med kogende vand og lad dem stå i 15 min. Det gør frugterne tilpas bløde til, at de kan blendes. Hæld vandet fra i en kop, men gem det, da det skal bruges til at justere konsistensen.

2. Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller en minihakker og blend på livet løs, til konsistensen er blød og lækker. Tilsæt lidt af vandet, indtil konsistensen er nogenlunde ligesom Nutella.

3. Hæld figenpålægget på et glas, der er skoldet i kogende vand. Brug figenpålægget som pålæg i madpakkerne - eller på et stykke knækbrød om eftermiddagen efter en lang dag i skole eller institution.

4. Opbevar figenpålægget i køleskabet i en uges tid - hvis det da holder så længe!

5. Velbekomme :o)

Tip

Ønsker du figenpålæg uden tilsat sukker, undlader du blot akaciehonningen og den brune farin. Det smager stadig mega godt - vi lover :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre