Fiskedeller med dild og salatost - fra bunden

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 150 gramsalatost i tern
  • 300 gramtorskefilet
  • 1 pottedild
  • 1 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 0.5 dlmælk
  • 500 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 1 stkcitron
  • 50 gramvalnødder
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 1 spsksød sennep
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskedeller med dild og salatost - fra bunden

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Hos Mambeno elsker vi fiskedeller! Fordi de er fantastiske til at få fisk i ungerne. Her har vi lavet en lækker udgave med salatost og dild og serveret dem med råkost, rugbrød og dildcreme. Opskriften her er helt fra bunden med hjemmerørte deller og dildcreme. Vi har selvfølgelig også en hurtig udgave af opskriften, hvor du købe fars og dressing færdig. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 150 gramsalatost i tern
  • 300 gramtorskefilet
  • 1 pottedild
  • 1 stkæg
  • 50 gramhvedemel
  • 0.5 dlmælk
  • 500 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 1 stkcitron
  • 50 gramvalnødder
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 1 spsksød sennep
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Hak løg og 1/4 af salatosten i en minihakker eller en foodprocessor. Tilsæt fisken og halvdelen af den skyllede dild. Kør, til fisken er hakket jævnt og groft. Du kan også bare bruge din største og bedste kniv, hvis du ikke lige har noget, der kan sættes strøm til.

2. Hæld fiskeblandingen op i en skål og rør sammen med æg, mel og mælken lidt efter lidt, til du har en blød men fast fars, du kan forme deller af. Alt efter fisken skal du måske bruge lidt mere eller lidt mindre mælk. Krydr med salt og peber og steg evt. en lille prøvedelle for at smage, om krydringen er, som synes, den skal være. Stil farsen i køleskabet mens du fikser råkosten.

3. Skræl gulerødderne og skyl æblerne. Riv begge dele groft - enten på et rivejern eller i en foodprocessor. Husk dog at fjerne kernehusene, hvis du bruger foodprocessoren. Vend gulerødder og æbler sammen med lidt citronsaft og top med valnødder og resten af salatosten. Stil til side.

4. Steg nu dellerne i en blanding af smør og olivenolie til de er smukt gyldne og gennemstegte. Husk at vende dem forsigtigt undervejs og pas på ikke at give dem for høj varme.

5. Rør imens en hurtig dildcreme af cremefraiche og resten af dilden. Smag til med salt, peber og sød sennep.

6. Server dellerne med ristet rugbrød, råkost og dildcreme. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme en fiskedelle eller to til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre