Fiskedeller med kogte kartofler, bagt blomkål og urtedressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkblomkål
  • 1 pottedild
  • 400 gramfiskefars
  • 1 pottepurløg
  • 2,5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskedeller med kogte kartofler, bagt blomkål og urtedressing

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Fiskedeller er et hit i rigtig mange børnefamilier. Her har vi rørt en færdig fiskefars med friskhakket dild og serveret med kartofler, bagt blomkål og en lækker urtedressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 1 stkblomkål
  • 1 pottedild
  • 400 gramfiskefars
  • 1 pottepurløg
  • 2,5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkcitron
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Skyl blomkålen og pluk i små buketter. Vend buketterne i lidt olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 20 min. til blomkålsbuketterne er gyldne på overfladen.

3. Skyl dilden og hak den fint. Rør fiskefarsen sammen med halvdelen af den hakkede dild. Varm en pande op med rapsolie og form fiskedellerne med en ske. Steg fiskedellerne på begge sider, til de er sprøde og gyldne.

4. Skyl purløgen og hak den fint. Vend creme fraiche sammen med presset hvidløg, hakket purløg, resten af den hakkede dild, salt og peber.

5. Server de lune fiskedeller sammen med små kogte kartofler, bagte blomkålsbuketter, urtedressing og citronbåde. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre dressingen sammen.

Ekstra smag: Kom fint revet citronskal ovenpå blomkålsbuketterne inden servering.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre