Fiskefilet med fritter, remo og coleslaw

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 100 gramrasp
  • 100 gramrugmel
  • 2 stkæg
  • 8 stkrødspættefileter
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  • Coleslaw
  • 0.5 stkhvidkål
  • 300 gramgulerødder
  • 2 dlskyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød sennep
  • Remoulade
  • 175 grampickles
  • 2 spskskyr
  • 0.5 tskkarry
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefilet med fritter, remo og coleslaw

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Okay, du vinder måske ikke nøglehulsmedaljen med denne opskrift. Men sprøde fiskefileter med fritter og remo er bare en mega lækker klassiker. Her serveret med vores nemme coleslaw som tilbehør. Du kan både bruge friske og frosne rødspættefileter. Men husk, de skal være flåede. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 grambagekartofler
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 100 gramrasp
  • 100 gramrugmel
  • 2 stkæg
  • 8 stkrødspættefileter
  •  smør
  •  olivenolie
  •  bagepapir
  •  salt
  •  peber
  • Coleslaw
  • 0.5 stkhvidkål
  • 300 gramgulerødder
  • 2 dlskyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksød sennep
  • Remoulade
  • 175 grampickles
  • 2 spskskyr
  • 0.5 tskkarry

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

2. Vask bagekartoflerne grundigt og skær dem i grove stave - medmindre de er meget beskidte, behøver du ikke at skrælle dem. Læg stavene i en skål og skyl dem grundigt med vand, som du efterfølgende hælder fra. Har du god tid, så fyld rent vand i skålen, så det dækker kartoflerne. Lad dem stå i min. 30 minutter - det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør dem ekstra bløde og lækre indeni. Men har du travlt, springer du bare den del over!

3. Tør herefter kartoflerne grundigt i et rent viskestykke. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie og allroundkrydderi. Bag dem i ovnen i 30-40 minutter, eller til de er sprøde og gyldne. Husk at vende kartoflerne undervejs.

4. Snit imens hvidkål og gulerødder i helt tynde strimler - enten med en kniv eller på et mandolinjern. Pas på fingrene! Bland skyr, mayonnaise, akaciehonning og sød sennep og smag dressingen til med salt og peber. Vend sammen med hvidkål- og gulerodsstrimlerne.

5. Hæld rasp og rugmel op på hver sin middagstallerken. Kværn lidt salt og peber udover rugmelet og bland det sammen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.

6. Vend først rødspættefileterne i rugmel, derefter æg og til sidst rasp. Steg dem i en god blanding af smør og olie på en slip let-pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof.

7. Bland pickles med skyr eller mayonnaise og karry og smag til med salt og peber. Server de sprøde fiskefileter med remo på toppen og sprøde fritter og lækker coleslaw som tilbehør. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre