Fiskefileter med kartofler, persillesovs og råkost

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 500 grampaneret fiskefilet
  • 1 stkappelsin
  • 1 stkæble
  • 325 gramrevne gulerødder
  • 1 pottepersille
  • 40 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefileter med kartofler, persillesovs og råkost

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Vi har lavet en lynhurtig klassiker med fiskefilet, kartofler og persillesovs - og vores unger er VILDE med kombinationen. Vi har snydt lidt og brugt færdigpanerede fiskefileter, men du kan sagtens lave dine egne ved at trykke på kokkehuen. Vi serverer retten med en hurtig råkost med gulerødder, æbler og appelsiner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 500 grampaneret fiskefilet
  • 1 stkappelsin
  • 1 stkæble
  • 325 gramrevne gulerødder
  • 1 pottepersille
  • 40 gramsmør
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen.

2. Steg fiskefileterne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof. De er nogen fedttørstige krabater, er de!

3. Bland nu en hurtig salat. Skræl appelsinen og skyl æblet, skær begge dele i skiver og bland dem med de revne gulerødder.

4. Skyl og hak persillen fint. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Steg mel- og smørblandingen i et par minutter under omrøring. Det må ikke tage farve, men det fjerner melsmagen, når det lige bliver stegt af.

5. Tilsæt lidt efter lidt mælken og kartoffelvandet på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!

6. Tilsæt bouillon, hakket og skyllet persille og smag til med salt og peber - og evt. lidt citronsaft. Herefter må sovsen ikke koge.

7. Server de sprøde fiskefileter sammen med kartofler, persillesovs og råkost. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære appelsiner og æbler i stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre