Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1200 gramkartofler
  • 225 gramhvid fisk
  • 1/2 tsksalt
  • 1/2 stkløg
  • 1 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  • 1 pottedild
  • 175 grampickles
  • 2 spskmayonnaise
  • 2 tskkarry
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fiskefrikadeller er nem og lækker aftensmad og en god måde at få børn til at spise fisk på. Her har vi serveret dellerne med en hurtig hjemmerørt remoulade. Bemærk, at der er ekstra kartofler i opskriften, som vi bruger til brasede kartofler som tilbehør til wienerschnitzler. Du kan bare nøjes med halvdelen af kartoflerne, hvis du kun vil lave fiskedeller. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt med saltet vand - tag halvdelen fra.

2. Kør fisk, salt, løg, æg, mel og halvdelen af dilden i en foodprocessor, til du har en grov fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken fint med en kniv og røre alt sammen i en skål.

3. Steg en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

4. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

5. Bland pickles med mayonnaise og karry og smag til med salt og peber.

6. Servér de lune fiskedeller sammen med kartofler, remo og resten af dilden som pynt.

7. Velbekomme!

Tip

Gem halvdelen af kartoflerne og brug dem f.eks. til brasede kartofler som tilbehør til wienerschnitzler. Gem også gerne en fiskedelle eller to til ungernes madpakker. Og gem også lidt remoulade, hvis der er er noget tilovers. Den kan du både bruge i madpakkerne og som dip til kartofler og grønt i løbet af ugen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre