Fiskefrikadeller med søde kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 pottepurløg
  • 450 gramsøde kartofler
  • 1/2 spskallroundkrydderi
  • 1 tskkarry
  • 400 gramtorskefilet
  • 1 tsksalt
  • 1 stkløg
  • 1 stkæg
  • 3 spskhvedemel- eller havregryn
  • 75 gramgulerødder*
  • 2 dlskyr*
  • 1/2 dlmayonnaise
  • 1 spsksød sennep
  • 1 stkcitron
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre fiskefrikadeller af torskefilet rørt med gulerødder og purløg. Serveret med bløde og søde (det rimer!) kartofler. Lækker og nem aftensmad. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Hak purløget fint og stil til side.

2. Skræl de søde kartofler og skær dem i stave som pommes frites. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med allroundkrydderi, karry og en god slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, eller til de er smukt gyldne og sprøde. Husk at vende dem undervejs.

3. Kør i mellemtiden torskefilet og salt i en foodprocessor, til du har en grov fars. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du bare hakke fisken med din bedste og skarpeste kniv.

4. Tilsæt løg, æg, hvedemel og lidt kværnet peber og giv farsen endnu en snurretur i foodprocessoren. Riv gulerødderne fint og rør dem i farsen sammen med halvdelen af purløget. Steg nu en lille prøvedelle på panden, så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.

5. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.

6. Lav en hurtig dressing ved at blande resten af det hakkede purløg sammen med skyr, mayonnaise og sød sennep. Smag til med salt og peber. Server fiskedellerne med de bagte søde kartofler, purløgsdressing og citron i både. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre