Børnevenlig fiskelasagne med masser af grøntsager - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 stksquash
  • 250 gramfriske spinatblade
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 300 gramhvid fisk
  • 3 dlmornaysauce
  • 1 kuglemozzarella
  •  fuldkornslasagneplader
  •  groft salt
  •  rasp
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Børnevenlig fiskelasagne med masser af grøntsager - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Lasagne er en favorit i de fleste børnefamilier - og denne udgave er fantastisk til at få både fisk, spinat og en masse andre grøntsager i ungerne. Brug et stort fad, da opskriften er beregnet til to dage. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 stksquash
  • 250 gramfriske spinatblade
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 300 gramhvid fisk
  • 3 dlmornaysauce
  • 1 kuglemozzarella
  •  fuldkornslasagneplader
  •  groft salt
  •  rasp
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Begynd med at ordne grøntsagerne i hold. Skyl auberginen, skær den i grove tern og læg dem i et dørslag. Drys med en god slat groft salt. Og bare rolig - det bliver skyllet af senere, men gør auberginerne bløde og lækre.

3. Hak løget fint. Skyl squashen og skær den i grove tern. Steg begge dele i lidt olivenolie i en stor dyb pande eller en dyb gryde. Skyl imens spinaten grundigt og lad det stege med lidt efter lidt, til det er faldet sammen.

4. Imens du venter på spinaten renser og skyller du peberfrugten, skræller gulerødderne og skærer dem i skiver og skyller saltet af auberginerne. Tilsæt det hele til de øvrige grøntsager sammen med hakkede tomater og smuldret bouillonterning. Rør godt og lad det hele simre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

5. Skær fisken i tern og krydr dem med salt og peber. Fordel nu grøntsagsblanding, mornaysauce og fisk i lag med lasagneplader imellem. Begynd og afslut med grøntsagsblanding og lidt mornaysauce.

6. Top med mozzarella plukket i små stykker og et drys rasp. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er smukt gylden på toppen, fisken er gennemstegt og lasagnepladerne møre.

7. Velbekomme!

Tip

Har du mornaysauce tilovers, kan du fryse det ned i en beholder med tætsluttende låg. Så har du til næste gang og mindsker madspild. Husk at gemme resterne til i morgen. Da lasagnen indeholder spinat, er det vigtigt, at du køler den hurtigt ned i køleskabet. Vær også opmærksom på, hvor meget spinat du serverer for børn under tre år.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre