Flanksteak med ærtepuré, gratinerede kartofler og hakkede mandler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 1 spskpaprika
  • 1 stkflanksteak
  • 400 gramfrosne ærter
  • 100 grammandler*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En enkel og lækker opskrift med flanksteak, ærtepuré, krydrede kartofler og hakkede mandler. Aftensmad med blot fem ingredienser. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Vask kartoflerne og skær dem i halve. Har du tid, kan du ridse krydser på tværs - det ser ret flot ud, når de bliver bagt.

2. Læg kartoflerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir og dryp med en god sjat olivenolie, paprika og salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 25-30 minutter til de er gyldne og sprøde.

3. Brun flanksteaken i lidt olivenolie på en pande og læg den i et ovnfast fad. Fyld en sjat vand i bunden og stil fadet i ovnen. Steg den færdig i ca. 10 minutter alt efter tykkelsen.

4. Lad det færdigstegte kød hvile utildækket i ca. ti minutter. Hvis du har tid, kan du lave en hurtig sauce af marinaden fra kødet, madlavningsfløde og bouillon.

5. Kog ærterne møre i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra men lad ca. 0.5 dl være sammen med ærterne. Blend dem til en puré med en stavblender og smag til med salt og peber.

6. Rist mandlerne på en tør pande til de er lysebrune. Lad dem køle af på en tallerken og hak dem groft.

7. Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med bagte kartofler, ærtepuré og hakkede mandler. God fornøjelse!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hakke mandlerne og blende ærterne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre