Flanksteak med hasselback kartofler og fennikelsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Flanksteak med hasselback kartofler og fennikelsalat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Flanksteak er et lidt overset, men billigt og lækkert stykke kød! Og så fås det i mange supermarkeder. Flanksteak egner sig særdeles godt til grillen, så er der sol og varme i udsigt, så lav maden i det fri - og ellers kan du sagtens lave opskriften i køkkenet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft - og fyr op under grillen, hvis vejret er til det. Skræl eller skrub kartoflerne. Skær riller i kartoflerne uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i et ovnfast fad og hæld lidt olivenolie, salt og peber over. Bag dem, til de er gyldne - ca. 35 min.

2. Krydr flanksteaken - med mindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er. Brun flanksteaken i lidt olivenolie på en pande - eller hurtigt på begge sider på grillen. Læg flanksteaken i et ovnfast fad, fyld en sjat vand i bunden, stil fadet i ovnen og skru varmen ned til 160 grader. Er du i grillhumør, stiller du fadet på grillen under låg ved indirekte varme.

3. Giv flanksteaken 10-20 minutter, alt efter tykkelsen. Et tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Skru varmen op til 220 grader varmluft, når du har taget kødet ud, så kartoflerne kan blive færdige. Lad det færdigstegte kød hvile utildækket i ca. ti minutter på et spækbræt.

4. Rist imens mandlerne på en tør pande og køl dem af. Vask fennikel og skær den i så tynde skiver som muligt. Brug din bedste kniv eller et mandolinjern. Gem lidt af den grønne top til pynt. Pas i øvrigt godt på fingrene, du skal bruge dem til at spille ludo og pakke julegaver ind med resten af livet!

5. Skyl agurken, halver den og fjern kernerne i midten. Skær agurken i skiver og melonen i små stykker. Bland det hele sammen og lav en hurtig dressing ved at blande olivenolie, balsamicoeddike og lidt honning sammen. Smag til med salt og peber.

6. Lav bearnaisesovsen klar og skær kødet ud på tværs af fibrene og servér med den lækre fennikelsalat, de sprøde kartofler og bearnaise. Velbekomme!

Tip

Du kan sagtens bruge andre kerner eller nødder end mandler - f.eks. ristede sesamfrø eller solsikkekerner.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre