Flat steak med bagte kartofler, hvidkålsalat og sauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1000 gramkartofler
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkflat steak
  • 1.5 dlvand
  • 0.5 stkhvidkål
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 60 gramsorte oliven
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Flat steak minder om flanksteak og smager super godt. Her bruger vi en marineret steak, hvor vi bruger marinaden til en god sauce, som vi serverer med bagte kartofler og hvidkålsalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft og skræl eller skrub kartoflerne.

2. Skær kartoflerne i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bag dem til de er gyldne - ca. 20-25 minutter.

3. Brun flat steaken i lidt olivenolie på en pande. Når kødet er brunet af, hælder du vand i panden. Læg et låg på, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er rosa i midten - eller hvad du nu synes. Lad kødet hvile utildækket i ca. ti minutter på et spækbræt. Gem stegeskyen på panden til senere.

4. Skyl hvidkålen og skær den i så tynde skiver som muligt. Skyl agurk og peberfrugt og skær begge dele i tern. Bland hvidkål, agurk, peberfrugt og oliven med valgfri dressing. Smag til med salt og peber.

5. Tilsæt smuldret bouillon til stegeskyen på panden og evt lidt mere vand. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen. Smag til med salt og peber.

6. Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med bagte kartofler, salat og sauce. God fornøjelse!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære agurk og peberfrugt i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre