Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
60 min
Foccacia smager skønt! Her har vi lavet en udgave med tomater, oliven og rosmarin. Vi har lavet en dej med både hvedemel og durum, som giver en rigtig god og saftig krumme. Server brødet som tilbehør til aftenmaden, til tapas eller som eftermiddagssnack. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 2 dlvand
- 0.5 dlkogende vand
- 25 gramgær
- 2 tsksukker
- 100 gramdurummel
- 1 tsksalt
- 250 gramhvedemel
- 10 stkcherrytomater
- 50 gramsorte oliven
- 1 spskfrisk eller tørret rosmarin
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Bland koldt og varmt vand i en skål eller en røremaskine. Tilsæt gær og sukker og rør, til det er opløst.2
Tilsæt durummel og salt. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt eller rør så længe du har tid og kræfter til. Gerne 10 minutter, til dejen er blød og elastisk - men ikke klistrer til fingrene.3
Lad dejen hvile en time - imens gør du toppingen klar. Skyl og halver tomaterne. Skær oliven i mindre ringe og pluk rosmarinblade af stænglen eller drys med tørret rosmarin.4
Kom dejen i en form smurt med olivenolie - enten en rund form med en diameter på 25-30 cm eller en bageform på ca. 25 x 30 cm. Pres dejen godt ud i formen, så den kommer ud til kanten.5
Pensl dejen med olivenolie og fordel fyldet ovenpå. Til sidst skal du trykke fyldet godt ned i dejen med fingerspidserne 15-20 steder, så der kommer små fordybninger.6
Lad dejen hæve i en halv time mere. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag brødet i ca. 25 minutter - til det er smukt gyldent på toppen.7
Spis brødet som tilbehør til aftenmaden, til tapas eller som eftermiddagssnack.8
Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienser i skålen. De kan også skære tomater og oliven i stykker og trykke det ned i dejen.