Foliebøf med masser af grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 100 gramsukkerærter
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 500 gramhakket oksekød
  • 100 grambacon i skiver
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  alufolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Inspirationen til denne opskrift kommer faktisk fra et af vores fantastiske medlemmer. En hakkebøf i folie på en bund af masser af grøntsager. Super nemt og lækkert - både i ovnen og på grillen. Og husk: Har du idéer eller tips til opskrifter, er du meget velkommen til at skrive til os. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Skyl, skrub eller skræl kartoflerne alt efter, hvor beskidte de er. Skær dem i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder på skrå. Skyl sukkerærterne og skyl og rens både peberfrugt og champignon og skær begge dele i mundrette bidder.

3. Form fine hakkebøffer af kødet. Krydr dem med salt og peber og vikl lidt bacon om hver bøf. Brun dem hurtigt af på en pande i lidt olivenolie - eller på grillen. De skal ikke være gennemstegte men blot tage farve på begge sider.

4. Læg nu stykker af alufolie á ca. 30 cm pr. styk som krydser på bordet. Altså et stykke folie på langs og derefter endnu et stykke folie ovenpå på tværs. Fordel grøntsagerne på midten af alukrydserne, læg hakkebøfferne ovenpå og luk til sidst sammen som pakker, men stadig med en lille åbning i toppen, så dampen kan slippe ud.

5. Stil pakkerne på en bageplade og giv dem 15-20 minutter i ovnen, til kødet er stegt, som du gerne vil have det, og grøntsagerne er møre men stadig med bid. Du kan også lave pakkerne på grillen. I så fald skal du blot stege dem ved indirekte varme i 15-20 minutter.

6. Placér en pakke på hver tallerken og lad familien åbne deres egen. Men husk at passe på. Dampen er mega varm. Så har du mindre børn, skal du nok lige give dem en hånd. Velbekomme :o)

Tip

Har ungerne brug for lidt kulhydrater, der fylder, koger du selvfølgelig bare lidt fuldkornsris, -pasta eller kartofler.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre