Forloren hare - Mambeno style

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Forloren hare
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramkartofler
  • 1/2 stkagurk
  •  peber
  •  olivenolie
  • Sauce og gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 5 dlmælk
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Forloren hare - Mambeno style

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Forloren hare smager fantastisk! Men i forhold til mormors klassiske udgave, har vi lavet en lidt sundere version, hvor vi har erstattet fløden med mælk, hvedemelet med havregryn og camoufleret lidt gulerødder i farsen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Forloren hare
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramkartofler
  • 1/2 stkagurk
  •  peber
  •  olivenolie
  • Sauce og gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 5 dlmælk
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne til den forlorne hare og riv dem på den fine side af et rivejern. Pil løget og blend det helt fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med en lille smule af mælken. Du kan også bare hakket det fint med en kniv, men når du blender det med mælk, kommer der ikke løgklumper i haren :o)

3. Bland en fars af kødet, løg, gulerødder, mælk, salt, æg, havregryn og en smule peber. Steg evt. en lille prøvedelle på panden og smag til efterfølgende. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og form et aflangt farsbrød af farsen i fadet. Beklæd farsen med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende af baconskiverne ind under kødet. Det er ikke sikkert, du skal bruge al baconen. Resten kan du smide i fryseren :o)

4. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 225 grader, så baconen lige når at brune lidt. Skru ned til 200 grader, hæld halvdelen af mælken til saucen i fadet og steg videre i ca. 30 minutter, eller til kødet er gennemstegt. Kog imens kartoflerne i en gryde med saltet vand, til de er møre.

5. Når haren er færdig, hælder du al væden fra fadet over i en gryde og tilsætter resten af mælken til saucen. Lad det koge forsigtigt op. Jævn saucen med lidt majsstivelsen rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber. Skær skrællede gulerødder og vasket agurk i stave til gnavergrønt. Så er der serveret! Velbekomme :o)

Tip

Hvis du vil gøre retten endnu mere fedtfattig, kan du erstatte baconen med parma- eller serranoskinke.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre