Forloren hare med stegte grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Forloren hare
  • 1 stkløg
  • 1 dlmælk
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramgulerødder
  • 3 stkforårsløg
  • 4 stkbagekartofler
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir
  • Sauce og gnavergrønt
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Forloren hare med stegte grøntsager

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Fat mod! Stampe og alle hans venner har ikke lidt overlast ved tilblivelsen af denne ret. For som navnet antyder, har forloren hare intet at gøre med harer. Det er derimod en slags frikadelle i maxistørrelse beklædt med bacon. Vi bager den med forårsløg og gulerødder - det smager fuldkommen forrygende, og saucen bliver virkelig god. Vi serverer det hele med stegte kartofler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Forloren hare
  • 1 stkløg
  • 1 dlmælk
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 100 grambacon i skiver
  • 500 gramgulerødder
  • 3 stkforårsløg
  • 4 stkbagekartofler
  •  olivenolie
  •  peber
  •  bagepapir
  • Sauce og gnavergrønt
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Pil løget og blend det helt fint i en minihakker eller foodprocessor sammen med en lille smule af mælken. Du kan også bare hakket det fint med en kniv, men når du blender det med mælk, kommer der ikke løgklumper i farsen.

3. Bland en fars af kødet, løg, timian, mælk, salt, æg, havregryn og en smule peber. Steg evt. en lille prøvedelle på panden og smag til efterfølgende. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og form et aflangt farsbrød i fadet. Beklæd farsen med baconskiver så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende ind under kødet. Det er ikke sikkert, du skal bruge al baconen. Resten kan du smide i fryseren.

4. Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver. Skyl forårsløgene og rens dem for jord. Læg dem rundt om den forlorne hare i fadet.

5. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter ved 225 grader, så baconen lige når at brune lidt. Skru så ned til 200 grader, hæld halvdelen af mælken til saucen i fadet og steg videre i ca. 30 minutter, til kødet er gennemstegt.

6. Skrub imens kartoflerne rene og skær dem i både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en god slat olivenolie. Drys med krydderi efter eget valg og bag dem sammen med haren i ca. 30-40 minutter, til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs.

7. Når haren er færdig, hælder du al væden fra fadet over i en gryde og tilsætter resten af mælken til saucen og smuldret bouillon. Lad det koge forsigtigt op. Jævn med lidt majsstivelsen rørt ud i en smule vand i en kop, tilsæt kulør efter behag og smag til med salt og peber.

8. Server den lækre forlorne hare med sprøde kartofler, sauce og de stegte grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære gulerødder i grove skiver. De kan også røre i sovsen, smage til og skære kartofler.

Hvis du vil gøre retten mere fedtfattig, kan du erstatte baconen med parma- eller serranoskinke.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre