Farsbrød med kylling og rodfrugter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 2 tsktørret oregano eller timian
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 pottepersille
  • 800 gramhakket kyllingekød
  • 2 stkæg
  • 1 dlcreme fraiche 18%
  • 3 spskhvedemel
  • 1.5 tsksalt
  • 150 grambacon i skiver
  • 0.5 bundtgrønne asparges
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 stkcitron
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  •  olivenolie
  •  akaciehonning*
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Farsbrød hører til de absolutte favoritter hos Mambeno, og i denne opskrift bruger vi hakket kyllingekød med masser af persille. Farsen afgiver en del væde, som er perfekt til en fantastisk sovs. I opskriften bruger vi stegte kartofler og gulerødder som tilbehør. Har du friske rødbeder på lager, smager de også fantastisk. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i både og mundrette skiver. Vend dem med olivenolie og krydderier i et ovnfast fad. Stil fadet i ovnen og giv rodfrugterne ca. 45 minutter, til de er sprøde. Husk at vende dem undervejs.

2. Hak løg, hvidløg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket kylling, æg, cremefraiche, hvedemel, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

3. Smør et ovnfast fad med lidt olivenolie og form et aflangt farsbrød af farsen i fadet. Beklæd farsen med baconskiver, så de dækker alt kødet. Du kan evt. halvere skiverne eller folde det overskydende bacon ind under kødet. Stil haren i ovnen til rodfrugterne og giv den ca. 40 minutter, til baconen er gylden og farsen gennemstegt.

4. Knæk den nederste del af aspargesene og smid dem væk. Skær den øverste del i mindre stykker. Skyl salaten og skær vandmelonen i tern. Vend melon og asparges sammen med salaten og pisk en hurtig dressing sammen af olivenolie, citronsaft og honning - smagt til med salt og peber.

5. Hæld væden fra fadet op i en gryde. Bring det i kog og tilsæt smuldret hønsebouillon. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber og evt. lidt honning og citron. Hvis sovsen er for tynd, så jævn den med lidt Maizena rørt ud i en kop. Velbekomme!

Tip

Der bliver en god portion farsbrød, så er I en ekstra til bords, er der nok til alle. Og ellers kan du sagtens gemme resterne til frokosten dagen derpå. Har du pinjekerner, græskarkerner, mandler eller solsikkefrø på lager, så rist dem let på panden og brug dem som topping på salaten.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre