Forret til nytår: Blinis med gravad laks, kapersdressing, dild og rødbeder

Ingredienser

( Ca. 10 stk. )

  • Dej til blinis
  • 1.25 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 100 gramhvedemel
  • 0.25 tsksalt
  • 0.5 tskbagepulver
  •  smør
  • Fyld
  • 1 dlcreme fraiche 18%
  • 1 spsksød sennep
  • 0.5 pottedild
  • 20 gramkapers
  • 1 stkfrisk rødbede*
  • 100 gramgravad laks
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Blinis er og bliver en klassiker som forret eller snacks, og du kan toppe den med alverdens lækkerier. Her serverer vi dem med en kapersdressing med gravad laks, frisk dild og rødbeder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Bland mælk og æg og pisk det sammen i en skål.

2. Bland hvedemel, salt og bagepulver sammen og tilsæt det til æggeblandingen. Pisk godt.

3. Varm din bedste slip-let pande op og smelt en klat smør. Når smørret er bruset af og blevet gyldent, hælder du lidt dej i små runde klatter på panden - ca. 6 cm i diameter. Steg dem ved jævn varme og vend dem undervejs. Læg dem herefter til side og dæk dem til.

4. Bland creme fraiche, sød sennep, hakket dild og hakkede kapers. Smag til med salt og peber.

5. Skræl rødbeden og skær den i små stave eller skræl tynde strimler med en kartoffelskræller.

6. Læg en teskefuld dressing på en blinis. Skær et stykke laks midt over, rul sammen og tryk det fast i dressingen. Pynt med rødbede og og frisk dild.

7. Server de lækre blinis som snacks eller som forret til festlige lejligheder, f.eks. nytårsaften. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at blande de våde og tørre ingredienser og piske det hele sammen. De kan også øve sig i at vende blinis på panden. Hvis du ikke kan piske klumperne ud af dejen, så brug en stavblender. Du kan også hælde alle ingredienserne i en blender, hvis du har sådan en i køkkenet.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre