Forret til nytår: Krebsehalesalat med edamame og syltede rødløg på sprød butterdej

Ingredienser

( 6 stk. )

  • Krebsehalesalat
  • 2 stkbutterdejsplader
  • 1 stkæg
  • 20 gramsesamfrø
  • 2 stkrødløg
  • 1 dllagereddike
  • 3 spsksukker
  • 200 gramkrebsehaler i lage
  • 0.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 0.5 spsksød sennep
  • 1 spskkapers
  • 0.5 pottedild
  • 0.5 stkrødløg
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  • Edamamekompot
  • 100 gramedamamebønner
  • 0.5 pottedild
  • 0.5 stkøkologisk lime
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Forret til nytår: Krebsehalesalat med edamame og syltede rødløg på sprød butterdej

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

En nem og lækker forret til nytårsaften. Opskriften er nem at lave og smager super godt. Du kan lave alle elementerne klar på forhånd og blot anrette inden servering. Forretten er en del af vores nytårsmenu. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Krebsehalesalat
  • 2 stkbutterdejsplader
  • 1 stkæg
  • 20 gramsesamfrø
  • 2 stkrødløg
  • 1 dllagereddike
  • 3 spsksukker
  • 200 gramkrebsehaler i lage
  • 0.5 dlcreme fraiche 18%
  • 2 spskmayonnaise
  • 0.5 spsksød sennep
  • 1 spskkapers
  • 0.5 pottedild
  • 0.5 stkrødløg
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  • Edamamekompot
  • 100 gramedamamebønner
  • 0.5 pottedild
  • 0.5 stkøkologisk lime

Fremgangsmåde

Butterdejsreder

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær butterdejspladerne ud i aflange stykker på ca. 4 x 8 cm. Pisk ægget sammen, pensl butterdejstykkerne og drys med sesamfrø. Bag butterdejsstykkerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem herefter køle af.

3. Skræl løgene og skær dem i både eller strimler. Hæld eddike, sukker og lidt salt i en gryde og kog det op sammen med løgene. Lad hele molevitten koge i 5-7 minutter og smag lagen til med salt og peber.

Krebsehalesalat

4. Kom drænede krebsehaler, creme fraiche, mayonnaise, sennep, kapers, dild og løg i en minihakker. Giv hele molevitten en ordentlig snurretur. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Edamamamekompot

5. Tilbered edamamebønnerne, som anvist på pakken. Hak dem fint sammen med dild. Bland med revet limeskal og saften fra en lime. Smag til med salt og peber.

6. Anret forretten på små tallerkner. Top en butterdejsplade med krebsehalesalat, edamamekompot og til slut syltede rødløg. Pynt med en skive lime. Velbekomme og godt nytår!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad ungerne skære butterdej ud i plader. De kan også komme alt i minihakkeren - husk at der ikke må være strøm på imens! Lad dem også presse saften fra citronen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre