Fredagsculotte med spidskål

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 20 stkcherrytomater
  • 1 dlvand
  • 0.5 dlbalsamicoeddike
  • 1.5 kiloculotte- eller anden steg
  •  salt
  •  peber
  • Salat og dressing
  • 1/2 stkspidskål
  • 2 stkappelsin
  • 1 stkæble
  • 75 gramfeta i tern
  • 50 gramvalnødder
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1/4 dlbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Culotte er lækker weekend- og gæstemad. Her med balsamicobagte kartofler og tomater samt spidskålssalat som tilbehør. Kan du få fat i kalveculotte, så køb den. Den er oftest mørest. Opskriften er beregnet til to dage, og resten af kødet bruger vi som fyld i lækre pitabrød med shawarma om mandagen :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Skyl kartofler og tomater. Læg dem i et ovnfast fad og hæld vand og balsamico ved. Krydr med lidt salt og peber og vend det hele godt rundt.

2. Rids fedtet på stegen i små tern. Krydr med salt og peber og brun stegen i lidt olie på en pande ved høj varme i et par minutter, til stegen er brun på alle sider. Det gør den mere sprød og saftig, når den tilberedes.

3. Stil stegen i ovnen i et fad med lidt vand i bunden. Steg den i ca. 45-60 min. pr. kilo og lad den efterfølgende trække i 10-15 minutter utildækket på et spækbræt. Det allerbedste er, hvis du bruger et stegetermometer. Når stegen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage stegen ud lidt før, da den steger videre, når den trækker. Så tager du den ud, når temperaturen er 52-54 grader, vil stegen ende med at være ca. 56-58. Smart ik' :o)

4. Stil også kartofler og tomater i ovnen og lad dem stege med. Hvis de mangler lidt farve til sidst, så skru ovnen op på 225 grader varmluft, når du har taget stegen ud for at trække.

5. Skyl spidskålet, fjern stokken og skær bladene i tynde strimler. Skræl appelsinen, skyl æblerne og skær begge dele i tern. Bland det hele sammen og drys med smuldret feta og valnødder.

6. Rør en hurtig dressing sammen ved at blande olivenolie, balsamico og honning. Smag til med salt og peber. Skær stegen i tynde skiver og server den med de balsamicobagte kartofler og salaten toppet med dressing. Velbekomme :o)

Tip

Husk at gemme resterne af kødet, som kan bruges i lækre pitabrød med shawarma på mandag :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre