Frikadelleburger med remoulade. Hertil bagt broccoli.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkbroccoli
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 1.5 dlmælk
  • 1 stkhjertesalat
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 2 dlmayonnaise
  • 100 grampickles
  • 0.5 spskkarry
  • 4 stkfuldkornsburgerboller
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet klassiske frikadeller og serveret dem i en burgerbolle med hjemmerørt remoulade, salat, tomat og agurk. Vi serverer frikadelleburgeren med bagt broccoli på siden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Skyl broccolien og skær det allernederste af broccolistokken. Skær herefter broccolien i små buketter, vend dem i olivenolie, salt og peber og fordel broccolibuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

3. Pil skrællen af løget og hak det fint - evt. med en minihakker. Rør svinekød, løg, æg, havregryn, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

4. Imens farsen trækker: Skyl hjertesalaten, tomaterne og agurken.

5. Varm en pande op med en blanding af oliven- og rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

6. Imens frikadellerne steger: Skær agurken og tomaterne i skiver. Rør mayonnaise, pickles og karry sammen i en skål.

7. Lun burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.

8. Stil alle ingredienserne ind på bordet og lad hele familien bygge deres egen frikadelleburger og server med bagt broccoli på siden. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende broccolibuketterne i olivenolie, salt og peber og lad dine børn lægge buketterne på en bageplade beklædt med bagepapir. Ekstra smag: Vend broccolibukettern i allround-krydderi.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre