Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet klassiske frikadeller og serverer dem med ovnbagte rodfrugter og brun sauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramkartofler
- 200 gramgulerødder
- 100 grampastinak
- 100 grampersillerod
- 200 gramfrisk rødbede
- 1-2 tskfrisk eller tørret timian
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 3.3 dlmadlavningsfløde 8 %
- 0.5 terningsvinebouillon
- 1 spskmajsstivelse
- olivenolie
- rapsolie
- sovsekulør
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 210 grader varmluft.2
Skræl kartoflerne og rodfrugterne. Skær begge i grove tern og vend dem med lidt olivenolie, timian, salt og peber. Hæld dem i et ovnfast fad og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.3
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Bland løgene med hakket svinekød, havregryn, æg, mælk, salt og peber i en skål.4
Varm en pande op med lidt rapsolie og steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Imens frikadellerne steger: Hæld madlavningsfløden i en lille gryde og tilsæt bouillon. Bland majsstivelsen med lidt vand i et glas og tilsæt det til gryden under omrøring. Tilsæt herefter en valgfri mængde kulør og smag saucen til med salt og peber.6
Server frikadellerne med ovnbagte rodfrugter og brun sauce. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn: Lad dine børn pille skrællen af løget.