Frikadeller i kartoffelgitter

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 75 gramgulerødder*
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 150 gramrevet ost
  •  salat efter eget valg
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stktomater
  • 100 gramfeta i tern
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne ret er ret smart - og lækker! Det er sådan set bare en klassisk frikadellefars, som er adskilt af kartoffelskiver og toppet med revet ost. Vi har serveret en frisk og nem salat som tilbehør. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. 1 cm. Gem dem til senere.

3. Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

4. Smør et ovnfast fad med olivenolie. Form frikadeller af farsen og læg dem i fadet adskilt af kartoffelskiver. Top med revet ost. Har du kartofler til over, så giv dem en sjat olie og bag dem sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir.

5. Bag deller og kartofler i ca. 30 minutter til farsen er gennemstegt.

6. Skyl salat, agurk og tomat og skær det hele i mundrette stykker. Bland med feta og topi med valgfri dressing.

7. Servér deller og kartofler med salaten som tilbehør. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børe være med til at skrælle gulerødderne. De kan også lave salaten: Skylle og skære agurk og tomater i mindre stykker. Og blande med feta og skyllet salat.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre