Frikadeller med knuste kartofler og gulerodssalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 25 gramsmør
  •  olivenolie
  • Gulerodssalat
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 100 gramsalatost i tern
  • 50 gramrosiner
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med knuste kartofler og gulerodssalat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Frikadeller er et hit hos de fleste unger - og deres forældre! Her har vi serveret dem med de lækreste knuste kartofler med brunet smør og en hurtig gulerodssalat. Ønsker du en lettere delle, så kan du bruge hakket kyllingekød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 600 gramsmå kartofler
  • 75 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 25 gramsmør
  •  olivenolie
  • Gulerodssalat
  • 300 gramgulerødder
  • 2 stkæbler
  • 100 gramsalatost i tern
  • 50 gramrosiner
  • 0.5 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Hæld herefter vandet fra og lad kartoflerne stå i gryden.

2. Riv guleroden på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

3. Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den. Steg frikadellerne i olivenolie til de er gyldne.

4. Skræl og riv gulerødderne og vend dem med skyllet æble i tern, salatost og rosiner. Rør en hurtig dressing sammen af en sjat olivenolie, lidt citronsaft og honning. Smag til med salat og peber og hæld over gulerodssalaten.

5. Smelt smørret på en pande og lad det stå så længe, at det begynder at blive nøddebrunt. Hæld smørret over kartoflerne sammen med hakket persille.

6. Knus nu kartoflerne med et piskeris og vend dem godt sammen med persille og smør. Smag til med salt og peber og server med deller og gulerodssalat. Velbekomme!

Tip

Får ungerne madpakker med, så husk at gemme en delle eller to til frokosten - det er er altid et hit!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre