Frikadeller med blomkålscouscous

Ingredienser

  • 125 gramgrillost- også kaldet halloumi
  • 1/2 stkblomkål
  • 50 grammandler
  • 1/2 stkgranatæbler
  • 1 stkpære- eller æble
  • 1 pottepersille- kan udelades
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1/2 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 375 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1/2 stkagurk
  •  peber
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med blomkålscouscous

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Frikadeller er noget nær lige så dansk som EM-sejren i '92 og regnvejr om sommeren. Her er dellerne serveret med en lækker blomkålscouscous med grillost og granatæblekerner. Mums!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 125 gramgrillost- også kaldet halloumi
  • 1/2 stkblomkål
  • 50 grammandler
  • 1/2 stkgranatæbler
  • 1 stkpære- eller æble
  • 1 pottepersille- kan udelades
  • 1/4 dlolivenolie
  • 1/2 stkcitron
  • 1 spskakaciehonning
  • 375 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 2 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 2.5 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  • 1/2 stkagurk
  •  peber
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Varm en grillpande eller en almindelig pande op med lidt olivenolie. Skær grillosten i skiver og steg den, til den har fået fine striber på begge sider - eller blot har fået farve, hvis du bruger en almindelig pande. Du kan også stege osten på grillen, hvis vejret er til det.

2. Lad osten køle af og fjern i mellemtiden stok og blade fra blomkålet og vask det grundigt. Blend det i en foodprocessor eller riv det på et rivejern og hæld det op i en skål. Rist mandlerne på en pande, lad dem køle af og hak dem groft.

3. Befri granatæblet for kernerne, skær pæren i tern, hak persillen og bland sammen med blomkålscouscousen. Det er ikke sikkert, du skal bruge al persillen. Vend det hele med en dressing rørt sammen af olivenolie, lidt citronsaft, honning og salt og peber. Top med de hakkede mandler og grillost.

4. Riv 1 stk. gulerod på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål og rør herefter gulerod, løg og æg i farsen. Tilsæt mælk, mel og lidt peber, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.

5. Steg en prøvedelle og smag farsen til, så smagen er, som du vil have den. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie og server dem med blomkålscouscous og resten af gulerødderne og agurk skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme :o)

Tip

Det kan virke lidt besværligt at få kernerne ud af granatæblet, men det er faktisk slet ikke så svært! Fyld en skål med vand. Flæk granatæblet og læg det ned i vandet. Brug nu fingrene til at trykke på skallen, så kernerne løsner sig. Befri skallen fra kerner. Så undgår du, at det sprøjter med rød saft i hele køkkenet. Smart ikke :o) ?

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre