Frikadeller med broccolisalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Frikadeller
  • 20 grampinjekerner
  • 100 grambacon i tern
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  • Broccolisalat
  • 1/2 stkbroccoli
  • 1/2 stkløg- gerne rødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 50 gramrosiner
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med broccolisalat

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Frikadeller er en hofret hos de fleste. Og selvom broccoli måske ikke står øverst på ønskelisten hos samtlige unger i landet, så glider den ellers lidt svære grøntsag ofte ned, når den bliver serveret som broccolisalat. Sådan er det i hvert fald hjemme hos os. Prøv selv :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Frikadeller
  • 20 grampinjekerner
  • 100 grambacon i tern
  • 100 gramgulerødder
  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket svinekød
  • 1 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 2 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
  • Broccolisalat
  • 1/2 stkbroccoli
  • 1/2 stkløg- gerne rødløg
  • 100 gramsalatost i tern
  • 1 stkæble
  • 50 gramrosiner
  • 2 dlskyr
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron

Fremgangsmåde

1. Rist pinjekernerne på en tør pande og steg efterfølgende baconternene sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og stil pinjekerner og bacon til side.

2. Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løget fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør herefter gulerødder, løg og æg i farsen.

3. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel. Er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

4. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

5. Del broccolien i små buketter og blancher dem i 30 sekunder i spilkogende vand. Overhæld dem med koldt vand og dryp dem godt af. Skær løget i fine tern, hæld vandet fra salatosten, vask æblet og skær det i tern. Bland det hele sammen med bacon og rosiner i en skål.

6. Rør en dressing sammen af skyr, honning og lidt citronsaft og smag til med salt og peber. Vend dressingen med salaten og pynt med ristede pinjekerner. Server sammen med de sprødstegte deller.

7. Velbekomme :o)

Tip

Er ungerne ikke så meget til rå løg, så lad være med at blande dem i salaten. Server dem evt. i en skål for sig så dem, der har lyst, selv kan toppe salaten med løg. Husk at gemme et par deller til ungernes madpakker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre