Frikadeller med kålsalat, kartoffeldippers og brun sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 700 gramkartoffeldippers
  • 2 stkæbler
  • 4 spskolivenolie
  • 2 spskeddike
  • 1 spskhonning
  • 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
  • 40 grammandelflager
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med smagfuld kålsalat, sprøde kartoffeldipper og brun sovs. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løget og hak det fint. Brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

3. Imens farsen trækker: Vend kartoffeldippers i lidt olie, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

4. Varm en pande op med rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.

5. Imens dellerne steger: Skyl æblerne og skær dem ud efter eget ønske. Rør olivenolie, eddike, honning, salt og peber sammen.

6. Vend vintersalaten sammen med mandelflager, æblestykker og dressing.

7. Hæld cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Smag til med salt og peber.

8. Server frikadellerne med kålsalat, kartoffeldippers og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kartoffelsippers på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre