Frikadeller med kartofler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  • 200 gramedamamebønner
  •  olivenolie- til stegning
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  • Brun sovs
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler - til to dage

I samarbejde med

2.7, Populær

Vi kan aldrig slå smagen af din mors frikadeller, men disse er ret gode - og vi har endda sneget lidt gulerødder i, men det opdager ungerne ikke. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 150 gramgulerødder
  • 2 stkløg
  • 800 gramhakket kalv og flæsk
  • 3 tsksalt
  • 2 stkæg
  • 3 dlmælk
  • 3 spskhvedemel
  • 200 gramedamamebønner
  •  olivenolie- til stegning
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  • Brun sovs
  • 2 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spskmajsstivelse
  •  sovsekulør
  • 1 spskakaciehonning
  • 1/2 stkcitron

Fremgangsmåde

Frikadeller og kartofler

1. Sæt kartoflerne til at koge. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen, når kartoflerne er færdige. Riv gulerødderne på den fine side af et rivejern og hak løgene fint. Rør kødet sammen med salt i en skål. Rør gulerod, løg og æg i farsen.

2. Tilsæt mælk og mel, og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk. Steg en prøvedelle og smag til med salt og peber, så den smager, som du vil have den.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Når frikadellerne er færdige, skal du bruge panden til sovsen. Skyl den endelig ikke af!

4. Hæld de frosne edamamebønner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i fem minutter og hæld derefter vandet fra.

Sovs

5. Hæld mælk og kartoffelvand på frikadellepanden sammen med en bouillonterning og lad det koge op under omrøring. Rør majsstivelsen ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør, til sovsen har den farve, du synes, den skal have. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. citron.

6. Server frikadellerne med sovs, kartofler og edamamebønner. Mums og velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre