Frikadeller med kartofler og brun sovs. Hertil sprød salat.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramsmå kartofler
  • 310 gramdagens salat med dressing
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler og brun sovs. Hertil sprød salat.

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Klassiske frikadeller serveret med små kogte kartofler, en simpel brun sovs og en nem færdigkøbt salat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 650 gramsmå kartofler
  • 310 gramdagens salat med dressing
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 0.5 terningsvinebouillon
  •  olivenolie
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen trække i 5 min.

2. Imens farsen trækker: Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

3. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie - eller brug en anden olie, der er god at stege i. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne gyldne på begge sider.

4. Imens frikadellerne steger: Vend salaten sammen med den tilhørende dressing og smag til med olivenolie, salt og peber.

5. Hæld cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.

6. Server frikadeller med små kartofler, brunsovs og sprød salat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og skylle kartoflerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre