Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet en klassisk ret med frikadeller, kogte kartofler og stuvet hvidkål med ærter og et strejf af muskatnød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Frikadeller
- 1 stkløg
- 500 gramhakket svinekød
- 40 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 2 dlletmælk
- 700 gramkartofler
- olivenolie
- Stuvet hvidkål
- 0.5 stkhvidkål
- 3 dlvand
- 3 dlletmælk
- 2 spskmajsstivelse
- 200 gramfrosne ærter
- revet muskatnød
- salt
- peber
Fremgangsmåde
Frikadeller
1
Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker. Rør kød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Lad farsen hvile i ca. fem min.2
Imens farsen hviler: Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.3
Varm en pande op med en olie. Har du rapsolie også, så brug en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg frikadellerne gyldne på begge sider.Stuvet hvidkål
4
Imens dellerne steger: Skyl og snit hvidkålen i ca. 1 cm brede strimler. Kog hvidkål, vand og lidt salt i en gryde i ca. fem minutter til det falder sammen. Hæld vandet fra hvidkålen.5
Bring en gryde med mælk i kog. Rør majsstivelsen sammen med lidt vand i et glas og tilsæt det mælken. Kom hvidkål og ærter i sovsen. Smag til med muskatnød, salt og peber.6
Server frikadellerne med kogte kartofler og stuvet hvidkål som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skrælle kartoflerne.