Frikadeller med kartofler, romesco-sauce og grønne bønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 50 grammandler*
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 200 gramgrønne bønner
  • 1 dlolivenolie
  • 1 stkcitron
  •  bagepapir
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Klassiske frikadeller serveret med kartofler vendt i den lækreste sauce af bagte peberfrugter, mandler, rødløg og hvidløg og sprøde grønne bønner på siden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Skyl snackpeberne, fjern kernehuset og pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend med mandlerne, en god sjat olivenolie og salt og peber.

3. Fordel grøntsagerne og mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min. De må gerne få godt med farve.

4. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker og kør med en smule af mælken. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

5. Imens farsen trækker: Skær enderne af de friske bønner. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min. og hæld vandet fra.

6. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de er gyldne på begge sider.

7. Imens frikadellerne steger: Blend de bagte grøntsager, mandler og olivenolie med en stavblender. Smag til med citronsaft. Vend romesco-saucen sammen med kartoflerne eller server den i en lille skål ved siden af sammen med deller og bønner. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartofler og peberfrugter og prøvesmage test-dellen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre