Frikadeller med kartofler, romesco-sauce og grønne bønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 50 grammandler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 200 gramgrønne bønner
  • 1 dlolivenolie
  • 1 stkcitron
  •  bagepapir
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kartofler, romesco-sauce og grønne bønner

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Klassiske frikadeller serveret med kartofler vendt i den lækreste sauce af bagte peberfrugter, mandler, rødløg og hvidløg og sprøde grønne bønner på siden. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramkartofler
  • 2 stksnackpeber
  • 1 stkrødløg
  • 1 fedhvidløg
  • 50 grammandler
  • 1 stkløg
  • 400 gramhakket svinekød
  • 30 gramhavregryn
  • 1 stkæg
  • 1.5 dlmælk
  • 200 gramgrønne bønner
  • 1 dlolivenolie
  • 1 stkcitron
  •  bagepapir
  •  rapsolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Skyl snackpeberne, fjern kernehuset og pil skrællen af rødløg og hvidløg. Skær det hele i grove stykker og vend med mandlerne, en god sjat olivenolie og salt og peber.

3. Fordel grøntsagerne og mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15 min. De må gerne få godt med farve.

4. Pil skrællen af løget og hak det fint - brug evt. en minihakker og kør med en smule af mælken. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.

5. Imens farsen trækker: Skær enderne af de friske bønner. Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 5 min. og hæld vandet fra.

6. Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de er gyldne på begge sider.

7. Imens frikadellerne steger: Blend de bagte grøntsager, mandler og olivenolie med en stavblender. Smag til med citronsaft. Vend romesco-saucen sammen med kartoflerne eller server den i en lille skål ved siden af sammen med deller og bønner. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kartofler og peberfrugter og prøvesmage test-dellen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre