Frikadeller med kikærtesalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1.5 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 3 spskhavregryn
  • 150 gramgulerødder
  • 2 dåserkikærter
  • 1/2 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 1 stkrødløg- kan udelades
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkavocado
  • 1/2 stkcitron
  • 1 pottepersille
  • 1/2 dlolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frikadeller med kikærtesalat

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Hos Mambeno sørger vi selvfølgelig for masser af børnefavoritter i vores madplaner, men vi hjælper dig også med inspiration til at lade ungerne smage på nye retter og madvarer. Derfor har vi her kombineret den klassiske delle - Mambeno style - med en lækker kikærtesalat.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 500 gramhakket kalv og flæsk
  • 1.5 tsksalt
  • 1 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 3 spskhavregryn
  • 150 gramgulerødder
  • 2 dåserkikærter
  • 1/2 stkagurk
  • 3 stktomater
  • 1 stkrødløg- kan udelades
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkavocado
  • 1/2 stkcitron
  • 1 pottepersille
  • 1/2 dlolivenolie
  • 2 spskbalsamicoeddike
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  •  peber
  •  smør
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Hak løget helt fint - gerne i en minihakker. Skræl gulerødderne og riv dem på den fine side af et rivejern. Rør løg, kød, æg, salt, mælk, havregryn, gulerødder og lidt peber godt sammen i en skål. Form fine små deller med en ske og håndfladen. Fugt hænderne, så slipper farsen nemmere.

2. Steg en lille prøvedelle og smag evt. til med mere salt og peber, så smagen er, som du vil have den. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne.

3. Vask alle grøntsagerne og befri peberfrugten for kerner. Hak agurken, skær tomater, rødløg, rød peber og avocado i tern. Vend avocadoternene med lidt citronsaft, så bliver de ikke brune. Hak persillen fint. Hæld kikærterne i en si og skyl dem grundigt. Bland nu alle grøntsagerne sammen med kikærterne i en stor skål.

4. Rør en hurtig dressing sammen af olivenolive, eddike, honning, soya og resten saften fra citronen. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning. Server salaten med de sprødstegte deller.

5. Velbekomme :o)

Tip

Mange børn har ikke smagt kikærter, og det er langt fra sikkert, at de kan lide dem i første hug. Men bland evt. en del af salaten sammen til de voksne - og fordel resten af ingredienserne hver for sig i små skåle. Så kan ungerne selv tage det, de har lyst til. Og jo mere de vænner sig til, at der er nyt på middagsbordet med jævne mellemrum, jo mere vil de smage :o)

Har du lyst til en lettere delle, kan du bruge hakket kyllingekød.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre