Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
I dag har vi taget den klassiske frikadelle og serveret den i en sandwich med persillemayo, grøntsager og ketchup. Vi server sandwichen med sprøde krydskartofler. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramfrosne kartoffelkryds
- 1 pottebredbladet persille
- 1 stkløg
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 2 tsksalt
- 1 stkæg
- 2.5 dlmælk
- 25 gramhvedemel
- 6 stkspeltstykker
- 3 spskmayonnaise
- salat efter eget valg
- 0.5 stkagurk
- 2 stkrød peberfrugt
- olivenolie
- smør
- peber
- bagepapir
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.2
Hak persillen fint. Gem halvdelen til mayoen og brug den anden halvdel i farsen. Skræl løget og riv det på den grove side af et rivejern. Rør kødet sammen med salt i en skål.3
Rør løg, persille og æg i farsen. Tilsæt mælk og mel og rør til konsistensen er som tyk havregrød. Er den for lind og "vandet", tilsætter du lidt mere mel, er den for fast, tilsætter du lidt mere mælk.4
Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Du kan evt. stege en lille prøvedelle og smage til med salt og peber, så smagen er, som du vil have den.5
Lun speltstykkerne i ovnen, som anvist på posen.6
Rør mayoen sammen med resten af persillen og smag til med salt og peber. Skyl salat, agurk og peberfrugt og skær det i skiver.7
Byg jeres helt egen frikadellesandwich med persilllemayo, ketchup, grøntsager og krydskartofler som tilbehør. Velbekomme!!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Hvis du har mod på det, kan dine unger rive løget på rivejernet - men husk at holde øje med fingrene og udstyr dem evt. med dykkerbriller! De kan også røre farsen sammen og skære agurk i skiver.
Du kan erstatte hvedemel med finvalsede havregryn. Så kommer der lidt mere bid og struktur i dellen.