Frikadellespyd med ovnstegte kartofler og spidskålssalat. Hertil hvidløgsdressing.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 100 gramgulerødder*
  • 400 gramhakket svinekød
  • 1 stkæg
  • 30 gramhavregryn
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stkæbler
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  grillspyd
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frikadellerne bliver bare lidt sjovere at spise, når de er sat på spyd. Her har vi rørt farsen med revne gulerødder og serveret spydene med spidskålssalat og ovnstegte kartofler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær dem i mundrette størrelser. Vend kartoflerne i olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen i ca. 20 min.

3. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove eller fine side af et rivejern - alt efter hvor godt gulerødderne skal skjules.

4. Rør hakket svinekød, revne gulerødder, æg, havregryn, paprika, salt og peber sammen i en skål. Form små frikadeller direkte på grillspyddene, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen i ca. 15-20 min.

5. Snit spidskålet fint og skær æblerne i mundrette størrelser. Vend sammen med olivenolie, salt og peber.

6. Vend creme fraiche og presset hvidløg samme til en hurtig dressing.

7. Server frikadellespyddene sammen med ovnbagte kartofler, nem spidskålsalat og hvidløgsdressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn: Lad dine børn skrælle gulerødderne og røre dressingen sammen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre