Frisk fuldkornspasta med tomatsauce og spejlæg

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 1 spskeddike
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 500 gramfrisk fuldkornstagliolini
  • 4 stkæg
  • 1 pottepurløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frisk fuldkornspasta med tomatsauce og spejlæg

I samarbejde med

1.0, Lidt populær

Pasta med tomatsauce er hit i de fleste børnefamilier - i hvert fald hos os hos Mambeno! Her har vi lavet en nem pastaret med frisk fuldkornspasta, en god tomatsauce og toppet hele herligheden med spejlæg. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 200 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 dlvand
  • 1 spskeddike
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 500 gramfrisk fuldkornstagliolini
  • 4 stkæg
  • 1 pottepurløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg, skræl gulerødderne, skyl og rens peberfrugten og skyl tomaterne. Skær alle grøntsagerne i små tern.

2. Varm en gryde op med olivenolie og svits alle grøntsagerne. Kom hakkede tomater, vand, eddike, oregano og timian i gryden og lad det simre i ca. 20 min. Blend hele molevitten med en stavblender og smag til med salt og peber.

3. Kog pastaerne som anvist på pakken.

4. Varm en pande op med olivenolie og slå æggene ud. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

5. Server den friske pasta med tomatsovs og spejlæg og toppet med finthakket purløg. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme salt i pastavandet og smage saucen til.

Ekstra smag: Top med masser af friskrevet parmesan.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre