Frisk pasta med laks, mornaysauce og bagte tomater

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 15 stkcherrytomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 225 gramfersk laks
  • 1 fedhvidløg
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 2.5 dlmornaysauce
  • 1 stkøkologisk lime
  •  frisk pasta
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en virkelig lækker pastaret med laks, som vi serverer i en cremet mornaysauce med revet limeskal og bagte tomater. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Bland tomaterne godt sammen med oregano og en sjat olie og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter og hold øje med, at de ikke bliver for brændte.

3. Skær laksen i mindre stykker og steg dem nænsomt i lidt olivenolie på en pande sammen med presset hvidløg.

4. Tilsæt smuldret grøntsagbouillon, vand, mornaysauce og revet limeskal samt saften fra limen. Lad det simre, mens du laver resten.

5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og skyl og skær agurk i stave.

6. Smag nu saucen til med salt, peber og lidt mere limesaft.

7. Servér den friske pasta med den cremede laksesauce og top med de bagte tomater. Server agurkstavene som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære laksen i mindre stykker. De kan også skære agurken i stave.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre