Frittata med asparges og ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 bundtgrønne asparges
  • 1 stkløg
  • 250 gramchampignon
  • 100 gramærter
  • 8 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 1 tskbagepulver
  • 50 gramrevet ost
  • 4 stkrugbrød
  • 10 stkcherrytomater
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frittata er det italienske svar på den pæredanske æggekage - egentlig er forskellen ikke så stor, andet end at fyldet i en frittata ofte er rørt i selve æggemassen fremfor brugt som topping som på den klassiske æggekage. Her har vi brugt asparges, ærter og revet ost som fyld. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Knæk den nederste del af aspargesene og smid dem væk. Skær resten i mundrette bidder. Hak løget fint. Rens og skyl champignonerne og skær dem i halve.

2. Steg løg og champignoner i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, og krydr med salt og peber. Steg i et par minutter, til champignonerne begynder at blive bløde og tage farve. Tilsæt nu ærter og asparges og steg videre i et par minutter.

3. Pisk imens æg, mælk og bagepulver sammen med den revne ost og lidt salt og peber. Hæld æggemassen på panden over grøntsagerne og rør lidt rundt, så massen foreler sig.

4. Stil nu panden i ovnen og bag frittataen ca. 15-20 min., til den er stivnet hele vejen igennem. Pas på, når du tager panden ud - den er varm. Som i du-brænder-dig-herre-meget varm!

5. Rist imens rugbrødet, skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Servér frittataen med cherrytomater og evt. lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år.

6. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre