Frittata med skinke og peberfrugt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkæg
  • 1 tskbagepulver
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrevet parmesan- eller alm. ost
  • 1 stkløg
  • 150 gramkogt skinke
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1/2 stkgroft flute
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Frittata med skinke og peberfrugt

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Frittata er den italienske udgave af en klassisk æggekage. Her er fyldet ofte blandet i selve æggemassen og efterfølgende bagt i ovnen. Prøv denne udgave - den er både lækker og hurtig at lave! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 8 stkæg
  • 1 tskbagepulver
  • 1 dlmælk
  • 1 tsksalt
  • 50 gramrevet parmesan- eller alm. ost
  • 1 stkløg
  • 150 gramkogt skinke
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1/2 stkgroft flute
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Pisk æg, bagepulver, mælk, salt, fintrevet parmesan og lidt peber sammen i en skål. Hak løget fint og steg det gyldent i lidt olivenolie ved middel varme. Tilsæt skinken skåret i strimler og den vaskede peberfrugt i fine tern. Steg i et par minutter under omrøring, til det falder sammen og begynder at tage farve. Tilsæt æggemassen og rør forsigtigt rundt med en grydeske, så det hele bliver godt blandet.

3. Lad æggemassen stå og småsimre, til den begynder at stivne i siden men stadig er flydende i midten. Sæt den i ovnen sammen med flutet og bag frittataen ca. 10-15 min., eller til den er stivnet hele vejen igennem.

4. Skær et stykke til hver og server med lunt flute.

5. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre