Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Frittata er den italienske udgave af en klassisk æggekage. Her er fyldet ofte blandet i selve æggemassen og efterfølgende bagt i ovnen. Prøv denne udgave - den er både lækker og hurtig at lave! God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 8 stkæg
- 1 tskbagepulver
- 1 dlmælk
- 1 tsksalt
- 50 gramrevet parmesan- eller alm. ost
- 1 stkløg
- 150 gramkogt skinke
- 1 stkrød peberfrugt
- 1/2 stkgroft flute
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.2
Pisk æg, bagepulver, mælk, salt, fintrevet parmesan og lidt peber sammen i en skål. Hak løget fint og steg det gyldent i lidt olivenolie ved middel varme. Tilsæt skinken skåret i strimler og den vaskede peberfrugt i fine tern. Steg i et par minutter under omrøring, til det falder sammen og begynder at tage farve. Tilsæt æggemassen og rør forsigtigt rundt med en grydeske, så det hele bliver godt blandet.3
Lad æggemassen stå og småsimre, til den begynder at stivne i siden men stadig er flydende i midten. Sæt den i ovnen sammen med flutet og bag frittataen ca. 10-15 min., eller til den er stivnet hele vejen igennem.4
Skær et stykke til hver og server med lunt flute.5
Velbekomme :o)