Kyllingelår med fritter og dampede grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 8 stkkyllingelår
  •  pommes frites
  • 1 stkbroccoli
  • 150 gramedamamebønner
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  ketchup
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kyllingelår med fritter er en ægte børneklassiker - og ikke uden grund, for det smager fantastisk! Her har vi serveret lår og fritter med dampede grøntsager og selvfølgelig ketchup som dyppelse. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber eller drys med lidt allroundkrydderi eller lignende, hvis du har det på lager. Steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benene.

3. Tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller klik på kokkehuen i ingredienslisten for at lave dine egne. Husk i så fald blot at justere indkøbslisten.

4. Skyl broccolien og pluk den i mindre buketter. Kog broccoli og edamamebønner i saltet vand i ca. 2-3 minutter og hæld vandet fra. Skyl og skær peberfrugten i mindre stykker og bland de dampede broccoli med peberfrugten.

5. Server de sprøde fritter med kyllingelår, dampede grøntsager og ketchup, eller hvad du nu bedst kan lide af dyppelse.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at plukke broccoli i mindre buketter. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker.

 
Se vores sikre køkkenknive til børn

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre