Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
25 min
Kyllingelår med fritter er en ægte børneklassiker - og ikke uden grund, for det smager fantastisk! Her har vi serveret lår og fritter med dampede grøntsager og selvfølgelig ketchup som dyppelse. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 8 stkkyllingelår
- pommes frites
- 1 stkbroccoli
- 150 gramedamamebønner
- 1 stkrød peberfrugt
- ketchup
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr med salt og peber eller drys med lidt allroundkrydderi eller lignende, hvis du har det på lager. Steg lårene i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte helt ind til benene.3
Tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller klik på kokkehuen i ingredienslisten for at lave dine egne. Husk i så fald blot at justere indkøbslisten.4
Skyl broccolien og pluk den i mindre buketter. Kog broccoli og edamamebønner i saltet vand i ca. 2-3 minutter og hæld vandet fra. Skyl og skær peberfrugten i mindre stykker og bland de dampede broccoli med peberfrugten.5
Server de sprøde fritter med kyllingelår, dampede grøntsager og ketchup, eller hvad du nu bedst kan lide af dyppelse.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at plukke broccoli i mindre buketter. De kan også skære peberfrugterne i mindre stykker.