Hjemmelavet "frugtlæder" - genialt til madpakken

Ingredienser

( 16 styks )

  • 500 gramæbler
  • 500 grampære
  • 3 spskakaciehonning
  • 1 dlkoldt vand
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Hjemmelavet "frugtlæder" - genialt til madpakken

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Det her er altså VIRKELIG smart! En slags hjemmelavet vingummi, der er lavet af en frugtmos. De skal bages i ovnen ved lav varme i laaaang tid, så de kræver altså lidt tålmodighed. Men de er ventetiden værd! Vi har lavet denne udgave med æbler og pærer, men du kan lave den med alverdens frugter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

Fremgangsmåde

1. Skræl frugterne og skær dem i grove tern. Kog dem i en gryde sammen med honning og vand indtil de er møre - det tager 20-25 minutter. Lad det køle lidt af.

2. Tænd imens ovnen på 70 grader varmluft.

3. Blend frugtmosen i en foodprocessor eller med en stavblender til mosen er glat. Hæld det ud på to bageplader beklædt med bagepapir og fordel det jævnt og tyndt - i et ca. 0,5 cm tykt lag.

4. Bag frugtmosen i ovnen i 5-6 timer - indtil den ikke klistrer mere, når du rører ved det.

5. Lad det hele køle af og klip herefter pladen ud i lange strimler på ca. 7 cm. Du kan vælge at tage bagepapiret af eller lade det sidde på. Rul dem sammen og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i familien: Lad dine børn være med til at skære frugten i mindre stykker. De kan også klippe frugtlæderet ud.

Hvis du ikke har flere frugter i haven eller ikke gider beskidte gryder, kan du også købe en færdig frugtmos og bage den.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre