Fuldkornsboller med salatost, squash og gulerødder

Ingredienser

( Ca. 24 stk )

  • 3.5 dlvand- koldt
  • 1.5 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 2 spskakaciehonning
  • 700 gramhvedemel
  • 200 gramfuldkornshvedemel
  • 4 stkgulerødder
  • 1/2 stksquash- ca. 150 gram
  • 75 gramsalatost i tern
  • 2 tsksalt
  • 100 gramsolsikkekerner
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Fuldkornsboller med salatost, squash og gulerødder

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Disse madpakkeboller med fuldkorn er virkelig lækre og saftige. De indeholder masser af grønt og salatost - men det opdager ungerne heldigvis aldrig. Grøntsagerne er nemlig mega godt camoufleret. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3.5 dlvand- koldt
  • 1.5 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spskolivenolie
  • 2 spskakaciehonning
  • 700 gramhvedemel
  • 200 gramfuldkornshvedemel
  • 4 stkgulerødder
  • 1/2 stksquash- ca. 150 gram
  • 75 gramsalatost i tern
  • 2 tsksalt
  • 100 gramsolsikkekerner

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Bland koldt og kogende vand sammen. Så har det den perfekte lillefingerlune temperatur, der får gæren til at udvikle sig og bollerne til at hæve bedst muligt :o)

3. Bland vand, gær, olivenolie og honning godt sammen. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt.

4. Skræl gulerødderne og vask squashen. Riv begge dele på den grove side af et rivejern og tilsæt det sammen med smuldret salatost, salt og solsikkekerner. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan, indtil dejen slipper siderne. Det tager ca. 5 minutter. Bruger du håndkraft, kan du evt. tilsætte lidt mere mel for at få dejen til at samle sig. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret og "levende", men dog stadig så fast, at den ikke falder sammen, når den bliver formet til boller.

5. Fugt hænderne og form forsigtigt boller af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys evt. med lidt solsikkekerner på toppen og tryg dem let ned i dejen.

6. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter - gerne mere, hvis du har tid. Bag bollerne i 20-30 minutter i ovnen, eller til de er smukt gyldne på toppen. Husk at holde øje, da ovne varmer meget forskelligt.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre