Fyldig gulerods- og porresuppe med kikærter. Hertil æbletern og creme fraiche.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 3 fedhvidløg
  • 1 tskspidskommen
  • 1 tskstødt koriander
  • 1 dåsekikærter
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stkæbler
  • 0.6 dlingefærshot
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldig gulerods- og porresuppe med kikærter. Hertil æbletern og creme fraiche.

I samarbejde med

En lækker og fyldig suppe med gulerødder, porre, kikærter, spidskommen, koriander og ingefær. Serveret med creme fraiche og æbletern på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 3 fedhvidløg
  • 1 tskspidskommen
  • 1 tskstødt koriander
  • 1 dåsekikærter
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stkæbler
  • 0.6 dlingefærshot
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne, rens porrerne og pil skrællen af hvidløgene. Skær det hele i grove tern.

2. Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits spidskommen, koriander, gulerødder, porre og hvidløg. Hæld væsken fra kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.

3. Skyl æblerne og skær dem i små tern.

4. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med ingefærshot, salt og peber.

5. Server suppen i skåle toppet med creme fraiche og æbletern. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og æblerne.

Ekstra smag: Top med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre