Fyldig gulerods- og porresuppe med kikærter. Hertil æbletern og creme fraiche.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 3 fedhvidløg
  • 1 tskspidskommen
  • 1 tskstødt koriander
  • 1 dåsekikærter
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stkæbler
  • 0.6 dlingefærshot
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldig gulerods- og porresuppe med kikærter. Hertil æbletern og creme fraiche.

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

En lækker og fyldig suppe med gulerødder, porre, kikærter, spidskommen, koriander og ingefær. Serveret med creme fraiche og æbletern på toppen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramgulerødder
  • 2 stkporre
  • 3 fedhvidløg
  • 1 tskspidskommen
  • 1 tskstødt koriander
  • 1 dåsekikærter
  • 10 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 3 stkæbler
  • 0.6 dlingefærshot
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne, rens porrerne og pil skrællen af hvidløgene. Skær det hele i grove tern.

2. Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits spidskommen, koriander, gulerødder, porre og hvidløg. Hæld væsken fra kikærterne, skyl dem i en si og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.

3. Skyl æblerne og skær dem i små tern.

4. Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med ingefærshot, salt og peber.

5. Server suppen i skåle toppet med creme fraiche og æbletern. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og æblerne.

Ekstra smag: Top med friskhakket timian.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.