Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En lækker og fyldig suppe med gulerødder, porre, kikærter, spidskommen, koriander og ingefær. Serveret med creme fraiche og æbletern på toppen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramgulerødder
- 2 stkporre
- 3 fedhvidløg
- 1 tskspidskommen
- 1 tskstødt koriander
- 1 dåsekikærter
- 10 dlvand
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 3 stkæbler
- 0.6 dlingefærshot
- 2.5 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skræl gulerødderne, rens porrerne og pil skrællen af hvidløgene. Skær det hele i grove tern.2
Varm en gryde op med lidt olivenolie og svits spidskommen, koriander, gulerødder, porre og hvidløg. Hæld væsken fra kikærterne og tilsæt dem til gryden sammen med vand og bouillon. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 20 minutter.3
Skyl æblerne og skær dem i små tern.4
Blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender. Smag til med ingefærshot, salt og peber.5
Server suppen i skåle toppet med creme fraiche og æbletern. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne og æblerne.
Ekstra smag: Top med friskhakket timian.