Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
En mættende vegetarisk måltidssalat med kartofler, grønne bønner, syltede rødløg, salatost, ristede sesamfrø og avocado. Måltidssalaten toppes med gomadressing og serveres med madbrød som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramkartofler
- 400 gramgrønne bønner
- 10 gramsesamfrø
- 2 stkavocado
- 60 gramsyltede rødløg
- 3 stknapoli fuldkornsmadbrød
- 70 gramfærdig salatmix
- 200 gramsalatost i tern 3%
- gomadressing
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne. Skær dem i mundrette bidder og kog dem møre i letsaltet vand.2
Skær enderne af de friske bønner. Skær bønnerne i mundrette bidder og lad dem koge sammen med kartoflerne de sidste 2-3 minutter, så sparer du på strømmen. Overhæld herefter kartofler og bønner med koldt vand.3
Rist sesamfrøene på en tør pande til de får lidt farve.4
Flæk avocadoerne, fjern stenene og skær kødet i mindre stykker efter eget ønske.5
Hak de syltede rødløg fint.6
Lun brødene på en brødrister eller i ovnen.7
Vend de kolde kartofler og bønner sammen med sesamfrø, avocado, syltede rødløg, salat, salatost, lidt olivenolie, salt og peber og top med gomadressing.8
Server måltidssalaten i skåle med ekstra gomadressing og madbrød som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skære enderne af bønnerne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.