Fyldig sommersuppe med kartofler og kikærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 fedhvidløg
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkporre
  • 10 stkcherrytomater
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 dåsekikærter
  • 200 gramfrosne ærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker og sommerlig vegetarsuppe med smag og farver fra små kartofler, gulerødder, porre, cherrytomater og ærter. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint.

2. Varm en dyb gryde med olivenolie og svits kartofler, gulerødder og hvidløg i et par minutter. Tilføj vand og bouillon og lad det koge i ca. 10 min.

3. Skyl og rens porren og skær den i tynde skiver. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Tilsæt porre, cherrytomater og cremefine og lad suppen simre i yderligere 10 min.

4. Skyl kikærterne. Tilsæt kikærter og ærter og lad suppen simre videre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

5. Server suppen i skåle og drys evt. med friske krydderurter på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle cherrytomaterne. Ekstra smag: Top med citronsaft og friske krydderurter - f.eks. persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre