Fyldt mørbrad med lette flødekartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 2 tsksalt
  • 70 gramparmaskinke
  • 75 gramfriskost
  • 1 stksvinemørbrad
  • 300 gramgulerødder*
  • 1/2 stkagurk
  •  peber
  •  olivenolie
  •  kødnåle eller kødsnor
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Glæd dig til mega lækker mørbrad fyldt med parma og friskost, og serveret med lette flødekartofler. Den fuldfede piskefløde er udskiftet med mager madlavningsfløde, mælk og lidt ost - men bare rolig. De smager stadig super godt!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, løg og flødeblandingen sammen med en ske (eller brug hænderne) i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 grader, mens du gør mørbraden klar.

4. Skær parmaskinken i fine tern og bland dem sammen med friskosten. Smag evt. til med salt og peber, men husk at både ost og skinke er salt i forvejen. Puds mørbraden ved at skære de yderste fedtlag og den store sølvsene af med en skarp kniv. Skær en lomme i mørbraden hele vejen på langs fra den ene ende til den anden ende. Lav lommen så stor som muligt, men pas på ikke at skære helt igennem. Fyld nu mørbraden med friskostblandingen og bind den godt sammen med kødsnor - eller luk den med kødnåle.

5. Krydr mørbraden med lidt salt og peber og brun den af i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hæld en smule vand ved mørbraden og sæt panden i ovnen til kartoflerne. Skru ned til 200 grader. Mørbraden skal have ca. 20 minutter, eller til kødsaften er klar og ikke lyserød. Kartoflerne skal i alt ha' ca. 40 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

6. Lad mørbraden trække i ca. ti minutter på et spækbræt. Fjern snor eller kødnåle og skær den i skiver. Server med flødekartofler og gulerødder og agurk skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre