Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
De fleste børn er vilde med kylling. Og når de er fyldt med både mozzarella og lækre grøntsager, smager de ekstra godt. Tag ungerne med i køkkenet og lad dem selv bestemme hvilke grøntsager, der skal fyldes i deres kyllingefileter. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 4 stkkyllingefilet
- 0.5 stkrød peberfrugt
- 50 gramspæde spinatblade
- 1 fedhvidløg
- 1 spskakaciehonning
- 2 spskbalsamicoeddike
- 1 kuglemozzarella
- Salat
- 2 stkmajskolber
- 50 grammandler
- 50 gramspæde spinatblade
- 1 stkappelsin
- 0.25 stkvandmelon
- 0.5 stkagurk
- 2 stængelbladselleri
- 75 gramsalatost i tern- svarer ca. til 1/2 bøtte
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.2
Krydr kyllingefileterne og brun dem på en pande i lidt olivenolie. De skal ikke være gennemstegte men blot fint lysebrune på begge sider.3
Skær peberfrugten i fine skiver på et rent spækbræt og steg dem i lidt olivenolie sammen med skyllede spinatblade, hakket hvidløg, honning og balsamico i et par minutter - til spinatbladene er faldet sammen. Krydr med salt og peber.4
Skær en lomme i kyllingefileterne og fyld dem med grøntsagerne. Læg mozzarellaen ovenpå grøntsagerne og tryk forsigtigt kyllingefileterne lidt sammen. Husk at vaske fingre, kniv og spækbræt efterfølgende, da kyllingen endnu ikke er gennemstegt.5
Læg fileterne i et ildfast fad og bag dem i ovnen i ca. 15 min, eller til de er gennemstegte og kødsaften er klar.6
Fjern imens blade og "hår" fra majskolberne. Skær stokken af og kog majskolberne i saltet vand i ca. 10 minutter.7
Rist mandlerne på en pande. Vask spinatbladene og bland dem med appelsin, vandmelon, agurk og bladselleri i tern. Top med smuldret salatost og hakkede mandler. Server sammen med kyllingefileter og majskolber - evt. med lidt smør og salt på toppen.8
Velbekomme :o)Tip
Husk at gemme majskolber til de næste dages madpakker eller kog et par ekstra, hvis du ikke allerede har gjort det.